joi, 17 noiembrie 2011

Luptă în luptă cu leucemia.

Pentru mama ei, Alexandra era singura comoară de pe lume. Ea a fost bucuroasă când şi-a văzut copilă luptându-se să facă primii paşi, când a auzit-o spunând primele cuvinte inteligibile şi când i-a auzit râsul gângăvit. A putut gusta această bucurie o perioadă mică de timp... acum asta o doare adânc.

Alexandra este elevă în clasa I la şcoală cu clasele I-VIII -Alexandru Ioan Cuza din Dorohoi. Suferă de leucemie. Ştim cu toţii unde poate duce leucemia.: (

Avem copii, fraţi, părinţi si bunici. Cum te-ai simţi tu scumpă mamă dacă fiica ta ar suferi de această boală. Poate fiica ta îşi doreşte o păpuşă bărbie, o trusă de machiaj, dar Alexandra nu-şi doreşte asta. Singura dorinţă a ei este să aibă sănătate. Ea nu-şi doreşte o casă de lux plină de păpuşi bărbie, cea mai frumoasă rochie sau cel mai frumos telefon.

Mama Alexandrei a învăţat să încheie câte un contract în fiecare zi cu orice persoană pe care o aude vorbind în spatele ei la supermarket, cu orice persoană pe care o vede la spital şi o întreabă de starea Alexandrei. Acum este obişnuită. Nici nu ştii tu, drag părinte câte lacrimi varsa Alexandra împreună cu ai ei părinţi, câte nopţi nedormite au din cauza gândurilor pentru că nu au banii suficienţi pentru a-şi ajuta fiica de la moatre.

Scumpă doamnă, mama Alexandrei nu-şi face griji că are foarte multe riduri pe faţă, nu se enervează când o rochie nu-i stă bine pe ea, ea strânge fiecare bănuţ pentru Alexandra. Este în stare să-şi dea şi sufletul numai când se gândeşte că Alexandra va putea învinge boală, va putea avea un viitor în faţă, poate o familie şi poate nişte prunci. Ea ştie cum e să primeşti de la viaţa o lecţie usturătoare. Suferinţă familiei a atins cote maxime.

Zilele trec, mama Alexandrei priveşte ochii înlăcrimaţi ai copilei. Aşteaptă ca o speranţă să i se ivească şi pe strada lor.

Îşi doreşte ca Alexandra să ajungă mare, să-şi facă un ţel în viaţă, şi să vină ziua în care Alexandra îi va da vestea ce-o va bucura nespus de mult:"Mami, te voi face bunică."

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca oamenii s-au mobilizat (prin magazinele din oras se face colectă), anuntul este mediatizat. Bineinteles, se va ivi si sanatatea multasteptata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu aştept ca Alexandra să se facă bine: D.
    Nimic nu este mai trist decât să stai într-un spital, conectat la foarte multe aparate, să aştepţi să răsară soarele şi pe la tine, să poţi merge din nou la şcoală. Alexandra este abia la începutul vieţii. (îmi este milă de ea). Abia aştept să văd că este sănătoasă:)
    Mă bucur să aud că şi magazine din oraş participă la un asemenea caz: D

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...