marți, 29 noiembrie 2011

Ai ajuns flămând după tot ceea ce se numeşte "nou".


E o zi monotonă, o zi cu soare sau o zi cu nori. Ai ajuns să te crezi un erou, să dictezi soarelui spre cine să se îndrepte, să conduci lumea prin slăbiciunea ta. Ai ajuns să te crezi un om care-şi priveşte propria emisiune, tot tu ai ajuns să faci târguri, să-ţi vinzi sufletul pe la fiecare tarabă din piaţă şi pe la fiecare joc de noroc.
Munceşti o zi cu trudă, uneori ţi se pare că-i o zi plictisitoare, ajungi să faci câţiva paşi să ridici abia şi abia o carte de jos în 5 minute. Ai ajuns flămând după tot ceea ce se numeşte "nou". Îţi pierzi timpul cu reviste la birou, sau colindând prin magazine aşa la nimereală. A început să te obsedeze moda, să fii la fel ca celălalt, nu te mai deranjează dacă cineva se ia după tine cu ceva, ai uitat ce înseamnă să fii unic. Ai uitat că poţi râde şi că poţi avea dreptul la joacă. Ai ajuns un bun afacerist, un trădător de cuvinte acre, ai ajuns săi tragi în jos şi pe ceilalţi de lângă tine, să devină nişte muritori.
Ai ajuns să faci dintr-o zi deosebită, una cu despărţiri, cu minciună şi cu glume.La fel ca cea de azi şi cea apusă ieri. Ai ajuns să faci din muzica rock o târguială, o valută, cu ea îţi cumperi liniştea sufletească, îţi cumperi câteva momente de monotonie.Ai ajuns să-ţi faci iluzii. Aştepţi în fiecare dimineaţă ziarul şi de pe el să citeşti:"Sunt cine sunt eu".Ai ajuns să transformi pământul într-o prăpastie grea de cuvinte, îţi plângi durerile, dorinţele şi începi a striga cu gura până la urechi:"ia-mi această durere!".
Ai ajuns să ascunzi în buzunarul hainei colţul ăla de zâmbet, faci economii dar nu reuşeşti, eşti risipitor.

Fă azi dintr-o zi monotonă, una în care şi cel mai nesemnificativ să însemne ceva pentru tine şi pentru cei de lângă tine. Fă asta pentru a te putea odihni fără remuşcări la noapte în pat atunci când pui capul să te culci.

La mulţi ani ţie, profesorul de istorie.


Un călător înnăscut, ai devenit responsabil pentru viaţa ta. Cauţi din privire un dor, îţi îndrepţi paşii mici spre speranţă care e miezul voinţei tale.Ai străbătut zile, nopţi şi anotimpuri vibrante, ele te-au învăţat să fii tare, să nu cazi în faţa duşmanilor, să nu verşi lacrimi. Te-au învăţat să guşti viaţa din plin să fii un bun profesor pentru un liceu întreg la materia "istorie".Ai cunoscut tot cei suav şi frumos, dar câteodată a trebuit să cunoşti tristeţea şi amărăciunea.La vârsta pe care o ai cu o mână la ochi poposind ai urmărit tot ce puteai vedea în viaţa ta, drumul, călătoriile străbătute o viaţă întreagă.
Ai găzduit efemer şi tristeţi şi dureri, bucurii, zâmbete, raze de soare şi mai târziu primăveri. Ţi-ai construit diagrama inimii tale, ţi-ai adunat gânduri şi ţi-ai construit sfaturi.Ai ştiut să le dai la momentul potrivit.
Ţi-ai calculat matematic sufletul, schimbările, îmbrăţişările care le-ai dat timp de mulţi ani.Ai descoperit că mai ai încă defecte ce se mai pot retuşa.Ai dat frâu liber lacrimilor când era nevoie, sentimentelor şi la tot ceea ce te-a putut face mai matur. Acum te găseşti fata în faţă cu un an mai nou, anul vechi de istorie se îndreaptă grăbit să-şi ia la revedere dând întâietate celui nou venit. Un an în care poţi înnoi gânduri bune în fapte, de-a-n sori inimi triste şi reci şi de-a chema primăvara în fiinţe uitate.
Astăzi îţi mulţumesc că te am ca profesor, îţi mulţumesc pentru notele care le am de la tine şi mai presus de toate am ocazia să-ţi urez tot astăzi un nou an fericit.La mulţi ani:)!

Imagine preluată de pe contul personal de facebook al celui care îmi este profesor.Sulic Adrian.

Mulțumirea înainte de toate


Când ai fost ultima dată fericit ?Ai știut să mulțumești zilnic pentru ceea ce primești, pentru ceea ce lumea îți oferă, pentru mama care te ingrijește, pentru că îți dă de mâncare etc.
Ai fost mulțumit pentru razele de soare ce te încălzeau, pentru apusul care îl vedeai în fiecare seară înainte de culcare, pentru zâmbetul care îl vedeai pe fața orfanului din curtea școlii, pentru tot ceea ce te făcea fericit.
Ai fost mulțumit pentru notele pe care le-ai luat la școala, pentru prietenii pe care îi ai ?
Știi că un om care nu-i mulțumit niciodată nu va fi.Pe el nimic nu-l mulțumește, nici o viață care se naște, nici dacă o persoană dragă îl părăsește, nimic.El trăiește o dramă în care vrea să dețină el tot, fiecare persoană să-i stea la picioare, să-i spună că e special, dar oare, el spune cuiva cât de special este pentru el o persoană ?!.
Ai fost mulțumit de culorile naturii care în fiecare dimineață se schimbă mereu, curcubeul vine de la sine nu trebuie să-l mai colorezi tu, probabil nu ai talent.Ești mulțumit că ai niște părinți care nu te-au dat la un orfelinat, te-au ținut lângă ei, le-ai fost o persoană mult prea dragă să te vândă. Niciodată nu ai avut curaj să mergi să le mulțumești părinților că nu te-au pedepsit atunci când nu le-ai respectat regulile, că nu te-a pedepsit drastic, ei te-au lăsat să guști fiecare bucățică de fericire, de tristețe, de amărăciune si de tot ce te putea face mai matur.
Ai știut vreodată să mulțumești profesorilor când au fost indulgenți cu tine, atunci când te-ai scuzat ca nu ți-ai învățat iar tu ai spus că ai avut de făcut ceva mult mai important.Ai știut să cântărești lucrurile să fii descurcăreț, sa fii fericit și totodată mulțumit.
Ai știu că mulțumirea e înainte de toate ?Tu cui i-ai mulțumit azi ?!

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...