joi, 23 februarie 2012

Învaţă abecedarul lucrurilor mărunte.


Poate fi mai uşor dacă bagi ceva în buzunarul adânc şi lat, în halatul medicului.
Te-ai fraierit, la internet, telefon, în piaţă la cântar, de către soţul care l-ai crezut ideal cu caracter, la şcoala de către profesori, la primărie, la vamă şi.. ajunge. Toate acestea făcând viaţa omului grea, lipsită de sens de culoarea negru. Zilele par de plumb, nopţile par îmbibate în acid, şi te saturi de toate, de tot, vrei linişte, pace, armonie şi iubire.

Vrei să schimbi să faci dreptate, dar realizezi că este cu mult mai mult peste puterile tale, să schimbi lumea. Ai o idee bună, cazi jos, vrei să te laşi purtat de vânturi, valuri, dar ai o idee şi mai genială: să te sinucizi. Nu mai are niciun rost ce spui, toţi sunt corupţi, vicleni, duşi cu pluta, dacă te-ai sinucis pentru tine nu mai am nici un cuvânt. Dar dacă eşti în categoria celor care stau pe gânduri, atunci am o veste frumoasă pentru tine: ridică-te omule în picioare, şi eu am luat multe trânte de la viaţă, dar din contră m-am ridicat cu propriile mâini în picioare. Cum am ajuns la această calitate, este simplu: am învăţat să nu mai dau vina pe nimeni, acum am grijă de mine. Şi de aici porneşte totul. Ştiu îţi doreşti multe, doreşti să ai ca toată lumea, să nu fii interior în bunuri materiale, să nu fii cineva. Trebuie să faci ceva, să-ţi asumi toate responsabilităţile pentru tot ce ţi se întâmplă.
Viaţa este superbă, ea acordă supravieţuirea atât pentru proşti, cât şi pentru inteligenţi, chiar dacă trăim pe o planetă magnifică.

Creierul, asa maşină sofisticată nu mai găseşti nicăieri. Îl ţii pe umeri. Imaginează-ţi capacitatea de a găsi soluţii, de a excela în performanţă, pentru că am fost învăţaţi de mici să dăm vina, să ne înveţe, să ne hrănească, iar acum suntem nişte programe ce repetăm ceea ce noi am învăţat.
Omul este mai mult decât atât. Omul este viaţă şi viaţa este indulgentă. Viaţa este plină de pasiune, plină de artă
.
Te înşeli dacă destinul ţi-a fost inundat de probleme. Destinul este o copie a gândurilor, acţiunilor, trăirilor, emoţiilor, sentimentelor tale. Aşa că dacă vrei să trăieşti, trebuie să meştereşti. Viaţa este extraordinar de inteligentă, plină de valoare. Tunelul pe care îl traversezi este întunecos, plin de pericole, iar în urletele vremii şlefuieşte-ţi caracterul, fă-te mai puternic pentru că dacă nu te faci, te poate duce în prăpastia sinuciderii. Alegerea îţi aparţine. Nu da înapoi, omule.
Viaţa este întotdeauna fără eşec şi se echilibrează o balanţă. Dincolo de nori e mereu un cer albastru. Dacă ai un ţel mergi înainte, indiferent cât de greu îţi este. Dacă nu ai unul, făureşte-ţi unul. Uită-te la cei care au ajuns în vârf, fă şi tu ca ei. Munceşte, pune pasiune, visează. Iubeşte şi indiferent de ţel pe calea aceasta te vei bucura de truda ta. Vei râde de o vale de viperi pe care ai trecut-o. Vei realiza cât de simplu a fost.
Dacă ai o persoană lângă tine, iubeşte-o din toată inima ta, fii creativ, tandru, romantic, corect şi cinstit. Învaţă abecedarul lucrurilor mărunte.

Arată-le semenilor că nu ţi-e frică de reclamele de criză, terorism, ameninţări. Sparge-ţi barierele şi lasă fiinţa ta să se exprime.
Îţi doresc multă iubire. Te îmbrăţişez până îţi vei dobândi şi tu o viaţă frumoasă, până vei ajunge în inima succesului.

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...