vineri, 3 februarie 2012

Am devenit experti in a ne preocupa de soarta celorlalti ..


...analizam vietile celor din jur desi ,cateodata,in taina ii invidiem pe cei care au avut curajul sa aleaga alte cai ignorand gura lumii. Am devenit experti in a ne preocupa de soarta celorlalti refuzand ,in felul acesta, sa ne analizam pe noi si vietile noastre.
Din nefericire...cel mai mult ne pricepem sa ranim si cel mai putin sa cerem iertare...

... toata viata incredere,sentimente,emotii fara sa-mi para rau ca daruiesc...mi-a parut in schimb rau ca asa de putini au stiut sa primeasaca.

Mi-am daruit demnitatea mea,mi-am daruit sufletul meu,mi-am daruit increderea si dragostea...Am daruit si atat...Am daruit iubire chiar si in conditiile in care stiam ca nu e nicio speranta...Am daruit din tot sufletul...

Acum nu mai astept nimic de la nimeni...vreau doar sa le multumesc tuturor celor care mi-au dat posibilitatea sa le daruiesc...chiar si celor care nu au apreciat...Le multumesc deoarece fericirea mea consta in ceea ce daruiesc...si de aceea intotdeauna daruiesc cu inima deschisa...

creionul


Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:

- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?

Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:

- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut în viata mea!
- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta mâna o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pâna la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat e faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ce se întâmpla înlauntrul tau.

Si, în sfârsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca ceea ce faci în viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa încerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...