duminică, 13 noiembrie 2011

Opreşte-te. Gândeşte-te. Dă clic.

Nu naviga prin viaţă folosind butonul de Derulare rapidă, pentru că nu există şi reversul!

Atunci când intri pe internet, este important să rămâi suspicios într-o oarecare măsură şi să apelezi la judecată.Înainte de a da clic, opreşte-te şi gândeşte-te la site-urile pe care intri, informaţiile pe care le dai şi persoanele cu care comunici.

Multe persoane simt că au mai multă putere să facă lucruri pe care altfel nu le-ar face în viaţa reală.Din păcate, printre acestea se număra agresiunile online, care implică hartuirea cu mesaje trimise pe facebook, e-mail, etc.Ai putea fi tu următoarea victimă de pe lista lor?

Petreci prea mult timp online? Vrei să obţii ajutor?Nu poţi rezista tentaţiei grele?Ştiu, internetul e mereu disponibil, are nenumărate oferte de muzică, filme şi alte distracţii dar, limitează-te.Nimeni nu-ţi spune cât să stai, fii conştient tu de asta.Se crede că acest viciu este similar unor vicii : o dorinţă obsesivă de a lua "o doză" -sa adaugi o nouă actualizare sau să treci de încă un nivel la un joc - şi de a trăi senzaţia de satisfacţie pe care această ţi-o oferă, ceea ce nu face decât să accentueze comportamentul.

Mulţi dintre noi folosesc reţele sociale pentru a comunica(înclinăm în a avea încredere în cei pe care nu-i cunoaştem pentru că ei nu ne-au decepţionat niciodată), publicăm fotografii, informaţii despre ceea ce facem şi alte date personale.Dar câteodată:

-Avem nevoie de o "echipă de curăţenie" pentru internet.

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...