sâmbătă, 3 decembrie 2011

O Românie, un simbol, o identitate.


Voi trăiţi o Românie plină cu accidente, cu tragedii, una cu miile de dureri ce vă spintecă sufletul şi inima. V-au murit fraţii, surorile şi poate chiar părinţii. Unii dintre ei probabil au fost striviţi de roţile unor maşini sau prin exploziile unor avioane.
Voi trăiţi drame, coşmaruri şi nopţi nedormite. Savuraţi din plin toate acestea. Urmăriţi emisiunile de TV, dar mai ales telejurnalul de seară.
Vă strângeţi pumnii, puneţi milă în cei de lângă voi şi strigaţi cât puteţi de tare:" Noi suntem învingătorii. Suntem viitorul României." Tabloul României a ajuns unul şters. Aţi început să vă cutremurati de atâta mizerie. Vă aranjaţi ţinuta de sărbătoare pătată de atâta ruşine, plâns şi durere. Vă ştergeţi noroiul de pe ghete şi începeţi cu tărie a cânta.
Imnul Deşteaptă-te romane înseamnă sudoarea frunţii celor ce-au luptat în razbio, înseamnă curajul, dreptatea, eroismul şi altele. Noi am uitat că avem în ţara oameni devotaţi patrei, oameni cu respect, oameni ce-şi câştiga pâinea cea de toate zilele prin muncă nu furat. Ne vedem tricolorul agăţat pe fiecare stâlp, pe la fiecare casă din jurul nostru. Îl ştim că un simbol al neamului nostru.
Ce mult m-aş bucura dacă şi-n ziua de azi dascălii ne-ar mai preda şi ne-ar mai vorbi cu o mare dragoste tot chinul prin care a trecul aceasta patrie, acest popor, luptele pe care le-au dat pe viaţă şi pe moarte.
Dar, Oh!! Acum ei nu mai au curaj. Nici ei nu mai au curajul să recunoască că sunt romani.

ROMÂNIE, tu reprezinţi un simbol şi-o identitate. O identitate ce nimeni nu ţi-o poate fura. Învaţă-ţi patrioţii cum să se simtă mândri şi să ia aminte la lucrurile de apreciat pentru că se merită.

La mulţi ani Romaniee.!

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...