luni, 30 aprilie 2012

"Un vis?Nu stiu daca am un vis, dar stiu sigur ca ii pot face pe altii sa isi indeplineasca visele!"

"The ultimate gift". Actorii nu sunt atat de importanti cat ideea in sine.Un adevarat bildungsroman al unui tanar ce face parte dintr-o familie putred de bogata.Tanar care la varsta de 25-28 de ani cel mult ,nu stia nimic altceva decat sa uzeze la maxim de banii familiei...dezmat, femei, masini..tot tacamul. 
Intamplarea face ca bunicul sau, datorita caruia in fond si la urma urmei existau acei bani multi, sa moara. Si ca testament (ati ghicit?) dupa ce da nimicurile la 99% din familie, isi pune nepotul la 12 grele incercari pentru a vedea (impropriu spus doar era mort) daca acesta e pregatit sa primeasca acel "ultimate gift". 
12..va suna cunoscut?  Ce este important de retinut, este faptul ca in timpul acestor incercari, dintr-o gluma, dintr-o provocare tanarul a cunoscut o femeie (tipic filmului american de altfel) care avea o fetita bolnava de leucemie..Incercarile prin care acesta a trecut, sentimentele care i-au mijit in suflet pentru acea femeie si pentru micuta copila au facut dintr-un om rasfatat la maxim, un om si jumatate..poate acel om si jumatate despre care am tot auzit si citit in ultima vreme. Cu toate ca filmul pe traiectoria lui urmareste un scop bine definit..finalul este doar partial fericit (un pic bizar sa zicem pentru un film facut in America nu?).Ma intreb... Money makes the world go round..and round? In mod sigur, mai ales secolul 21 se invarte in jurul banilor mai mult ca niciodata...cu toate astea...la ce folos atatia bani, la ce folos atata putere..cand minunile se intampla in continuare doar in filme, doar in povesti..doar in visele noastre? Medicina a facut minuni intr-adevar...dar minuni omenesti..si poate uneori e nevoie de ceva mai mult..poate uneori e nevoie de ceva mai multa omenie, mai mult suflet, mai multa pasiune. Presupunand prin absurd ca as mosteni o avere de cca 2 miliarde de dolari asa cum a mostenit acel tip in filmul mentionat, oare as fi fericita? Intr-adevar banii nu aduc fericirea dar o intretin....pe de alta parte sunt lucruri pe care nu le vei putea niciodata cumpara indiferent de cati bani ai dispune..nu poti cumpara sanatatea, dragostea, nu poti cumpara fericirea si cel mai important nu poti cumpara ...viata..
Cati dintre noi, daca am dispune de asemenea sume exorbitante, am fi dispusi sa renuntam la tot doar pentru a fi impliniti sufleteste ca oameni in primul rand? 
Cati dintre noi, am fi dispusi sa facem un asemenea sacrificiu material intr-o lume materiala, pentru ca am sti ca renuntand la tot, putem salva o viata? 
Ganduri...capitolul ganduri creste..si totusi? oare asa sa fie?money really makes the world go round?
Va recomand cu multa caldura sa vedeti acest film :"The Ultimate Gift". 
Oameni suntem, suflete avem, minti sa gandim..si sa trecem peste simplul fapt ca e vorba de un film..sa ajungem sa analizam si sa extragem o oarecare morala..din fiecare lucru pe care il facem putem invata ceva, indiferent daca suntem in castig sau in pierdere..
Odata ce am inceput sa vad acest film nu am putut sa ma opresc pana la final.
 
"Un vis?Nu stiu daca am un vis, dar stiu sigur ca ii pot face pe altii sa isi indeplineasca visele!" e o fraza care mi-a placut enorm. Pare ceva foarte altruist,nu? E aici o ciudatenie. V-ati intrebat cat egoism exista in "bucuria de a-i face pe ceilalti fericiti"? Ce traire deosebita poti sa ai vazandu-i zambind? Cat de fericit esti tu atunci cand ii vezi pe cei dragi atingand o parte dintre dorintele lor exprimate sau doar banuite de tine? 
Filmul te face, printre numeroase glumite sau scene cutremuratoare, interesant "asortate", sa iti pui intrebari despre viata. Si mai ales iti da acel gust pe care il simt cei care se apropie de moarte si tocmai atunci isi descopera senzationala pofta de viata. Oameni de caracter ei intrezaresc "fluturii" care urmeaza sa apara, dar nu se sperie deloc. Realizeaza profund atunci( si vad o paralela clara intre batranul milionar care isi pregateste "iesirea", facand un ultim cadou nepotului sau si maturitatea pustioaocei bolnava de leucemie, care face un ultim cadou mamei sale - nazuinta spre fericire) ca viata, mai lunga sau mai scurta, merita traita din plin, onest si cu atentie pentru cei din jur, care fac din tine un OM .
Mi-ar place sa revad filmul cu familia. Cred ca ar fi una dintre acele dupa-amieze de duminica ce nu s-ar putea uita. Ar fi chiar "un dar de pret" pe care fiecare dintre noi l-ar putea face celor apropiati. 
Dincolo de profilul macho al lui Brew Fuller, adevarata actrita in acest film este Abigail Breslin. Si ma bucura sa vad ca nu sutn singurul care a realizat acest lucru. Desigur pustioaica profita de inocenta varstei si de un rol bine conturat , dar e vorba aici si de mult talent. Talebnt care poate va fi exploatat si cu alte ocazii si, tare mi=ar palce sa cred, si dupa maturizare.

Ea este esanta acestui film, fara de care nu ar fi avut acelasi impact asupra mea (cel putin).Cu rolul ei a reusit sa ma faca sa am simultan sentimentul de tristete si de bucurie.Atitudinea ei in fata bolii este una atat de matura si plina de curaj...iar felul in care ii da lectii arogantului si rasfatatului Jason,felul in care isi iubeste mama este admirabil!  Nu mi se pare o drama ieftina, din contra, este o poveste de viata, care te invata ca oamenii se pot schimba, trebuie doar sa le oferim increderea noastra, rabdare si mai ales o a doua sansa. Sub puterea mistificatoare a banului, omul se degradeaza, insa supus la toate acele lectii expuse superb in finalul filmului, el poate deveni mai bun, isi poate recapata valorile morale...iar in fata noului om, banul isi pierde orice putere, el nu mai poate pune stapanire pe suflet, ci devine obiectul unor realizari materiale. Asta si multe altele am invatat eu din acest film. Poate pentru unii, acest film este mult prea siropos, dar vazut cu sufletul iti poate oferi o alta perspectiva asupra vietii si asupra prioritatilor pe care ar trebui sa le avem in viata! 
Nu ratati filmul!

The gift of work
The gift of learning
The gift of money
The gift of problems
The gift of family
The gift of laughter
The gift of dreams
The gift of giving
The gift of gratitude
The gift of a perfect day
The gift of love
ce pot spune mai mult de atat?! un film genial.

http://www.youtube.com/watch?v=EgESLeOlUek

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...