marți, 14 februarie 2012

E Valentine's Day. :)



Cu ani în urmă aţi fost o promisiune, reprezentaţi o dimineață de vară, un zâmbet și toată speranța persoanei iubite. Pe 14 februarie orice persoană îndrăgostită reprezenta:

- O ploaie căzută
- O briză de mare
- O poezie cântată de chitară
- O noapte albastră

Iubitele îşi tratau iubiţii cu delicatețe, dincolo de cuvinte, dincolo de tremur, dincolo de extazul cu care le priveaţi, dincolo de mângâiere, dincolo de esență, între minune și eternitatea clipei.
Îndrăgostiţii iubeau în forţa vântului, în aşteptări şi dor, în frig şi în lumina razelor de soare, în linişte, căldură şi extaz.
Iubeau în bucurie şi durere, în lacrimă şi cânt, în zile şi în nopţi, în micile victorii şi înfrângeri, în comparaţii simple şi necesităţi.

În trecut, romantismul era foarte apreciat. Nu trebuia să fii brutal cu o doamnă sau să îi faci propuneri indecente unui domn. Cu timpul, lucrurile s-au schimbat şi au devenit mai complicate.. Florile au devenit tot mai rare, la fel ca şi romantismul.
Nimeni nu mai caută să impresioneze pe nimeni pentru că trăim deja într-o lume crudă în care ai fi fericit dacă cineva ţi-ar ceda locul într-un autobuz. În zilele noastre, numim romantism cedarea locului din autobuz. Femeile nu mai caută să impresioneze bărbaţii cu surprize plăcute, cu mese surpriză pregătite acasă, cu ţinute impecabile.
Bărbaţii nu îşi mai surprind iubitele cu locuri secrete, şoapte la ureche, flori aduse fără nici o ocazie, chiar o uşă deschisă sau un scaun tras. Nimeni nu mai compune melodii pentru iubita sau iubitul ci le compun pentru comercializare. Nimeni nu se mai oboseşte să umple o cameră cu petale de trandafiri şi cu lumânări. Ei nu mai caută să fie plăcuţi prin limbaj, comportament şi vestimentaţie.
Aşa de jos am ajuns? Ne mulţumim doar cu fărâmiturile care mai cad de la masa deceniilor trecute şi aproape că am uitat ce înseamnă unele cuvinte.
Pe facebook "X-ulescu îs single", "X-uleasca în a relationship".
Ce poate fi mai sfâşietor decât dorul? Dorul de cineva, dorul de ceva.
Puţine gesturi pline de romantism mai observăm. Îmi dau lacrimile când privesc cum ne mulţumim cu toată această iluzie de iubire şi cum nu ştim să îi arătăm persoanei de lângă noi cât de mult o iubim şi cât de mult înseamnă pentru noi.
Pot părea dramatică dar... romantismul, din păcate... este pe cale de dispariţie.

Nu! Nu sunt împotriva “Valentine’s Day”! Orice sărbătoare a iubirii este magică! Nu contează dacă este sau împrumutată! Sunt în schimb împotriva celor care aşteaptă sărbători precum acestea ca să fie mai romantici, mai iubitori, mai buni! Sunt împotriva celor care aşteaptă ziua de 14 februarie ca să poată dărui o floare sau un sărut profund! Nu îi înţeleg pe cei care în loc să îşi ofere propria lor inimă cumpără o inimă de pluş! Într-adevăr este mai simplu, deşi mai costisitor! Sunt împotriva celor care nu înţeleg că atunci când iubeşti fiecare zi pe care o petreci cu persoana iubită este ea însăşi o sărbătoare! Sunt împotriva celor care aşteaptă această zi ca să poată aprindă lumânări, ca să poată să facă ceva special, sexy sau romantic. Sunt împotriva celor care până astăzi nu şi-au făcut timp să se iubească! Sunt împotriva lor, pentru că nu îi înţeleg, pentru că eu am învăţat să mă bucur de fiecare moment petrecut lângă el! Pentru că în fiecare zi sărbătoresc clipa şi sărutul pe care mi-l oferă! Pentru că în fiecare zi îi dau câte ceva din mine! Pentru că în fiecare zi îi dau inima mea şi tot ce descopăr nou în mine!
Happy Valentine’s Day ! Şi nu uitaţi .. şi zilele ce urmează pot fi la fel de speciale!


Sfatul meu: Mai bine singură azi, şi îndrăgostita în fiecare zi. :)

4 comentarii:

  1. frumos spus... si cu sfatul ai dreptate intr-un fel :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam ca sunt singurul care de "Ziua Indragostitilor" observa cum iubirea nu mai e, de fapt, iubire... Frumos ce ai scris, o sa te mai vizitez :)

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...