luni, 9 ianuarie 2012

Trageţi, dacă îndrăzniţi!


De multe ori vă simţiţi fascinaţi când trage-ţi. Trageţi în soţie, copil pentru că vă simţiţi inferiori, pentru că voi deţineţi un control, o putere. Aşa să fie oare?
Nu mai este bunătate, dragoste, ele au fost înlocuite cu ce este mai rău: bătaie, cuvinte vulgare. Nu mai există romantism între soţ şi soţie, prieten şi prietenă. Aşa ajungem să vedem cum soţia, logodnica, prietena noastră este zilnic cu ochii umflaţi de plâns, cu pumnii strânşi de durere, şi cu vânătăi pe faţă. Ea nu mai are nevoie de un machiaj, bărbatul zice că cel făcut de el îi şade mai bine. Trupul o doare, coastele is rupte, venele i se văd de la depărtate, capul îi vâjie, părul e în toate direcţiile, mâinile rupte, sufletul o doare. Am uitat că noi ne luăm o nevastă pentru a o mângâia, pentru a-i şopti cuvinte gingaşe. Ştiai că dacă îţi baţi joc de iubită, soţie în primul rând îţi baţi joc şi de tine?! V-a credeţi "tarzan" în persoană, nu mai încape lumea de voi, mergeţi pe stradă iar în urma voastră vântul suflă cu putere. Vă dezlănţuiţi muşchii, îi arătaţi cât de mari sunt, speriaţi chiar şi copii dar nu vă este nici pic de milă.

Sunt lucruri dureroase. Dar, voi nu ştiţi. Nu vă pasă când cineva vine şi vrea să vă ajute. Le rânjiţi în faţă şi le spune-ţi un "pleacă odată".

Îndreaptă-ţi faptele, fale bune. Scoate cuiele din palmele celor care le-a bătut.

Învaţă să trăieşti fericit. Învaţă să dăruieşti un zâmbet, învaţă să dăruieşti ceva. Am tipărit în mintea celor mai slabi, frică, îndoială, acum sufletul le plânge, ei suspină dar se pare că nimeni nu-i aude.

Acum femeie, ridică-te şi luptă! Luptă pentru dreptul tău. Luptă pentru liniştea ta sufletească.

Caută-ţi oameni care te ajută şi împărtăşeşte cu ei toate rănile, supărările, fricile, depresiile. Caută-ţi chirurgul ce-ţi poate vindeca sufletul, caută-ţi doctorul ce-ţi poate da fericirea şi dreptul la replică. Aşa vei ieşi învingătoare.

Strânge femeile care au avut o soartă ca şi tine şi strigaţi ca un vuiet de putere:"Trageţi, dacă îndrăzniţi!"

4 comentarii:

  1. Ai scris acest articol care ma descrie la perfectie.
    Ma regasesc in toata partea negativa a randurilor pe care le scrii.
    Am atata rautate in sange, ca nu mai este loc pentru altceva.
    Si ce este cu adevarat curios, nici macar nu trebuie sa fac apel la violenta fizica sau verbala.
    Reusesti sa faci portrete si din cuvinte nu doar din culori.

    RăspundețiȘtergere
  2. e interesant si te pune pe ganduri

    RăspundețiȘtergere
  3. da Sissis in ziua de azi ar trebui sa ne puna pe ganduri, numai ca, pe multi nu-i prea pun.

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...