marți, 29 noiembrie 2011

Mulțumirea înainte de toate


Când ai fost ultima dată fericit ?Ai știut să mulțumești zilnic pentru ceea ce primești, pentru ceea ce lumea îți oferă, pentru mama care te ingrijește, pentru că îți dă de mâncare etc.
Ai fost mulțumit pentru razele de soare ce te încălzeau, pentru apusul care îl vedeai în fiecare seară înainte de culcare, pentru zâmbetul care îl vedeai pe fața orfanului din curtea școlii, pentru tot ceea ce te făcea fericit.
Ai fost mulțumit pentru notele pe care le-ai luat la școala, pentru prietenii pe care îi ai ?
Știi că un om care nu-i mulțumit niciodată nu va fi.Pe el nimic nu-l mulțumește, nici o viață care se naște, nici dacă o persoană dragă îl părăsește, nimic.El trăiește o dramă în care vrea să dețină el tot, fiecare persoană să-i stea la picioare, să-i spună că e special, dar oare, el spune cuiva cât de special este pentru el o persoană ?!.
Ai fost mulțumit de culorile naturii care în fiecare dimineață se schimbă mereu, curcubeul vine de la sine nu trebuie să-l mai colorezi tu, probabil nu ai talent.Ești mulțumit că ai niște părinți care nu te-au dat la un orfelinat, te-au ținut lângă ei, le-ai fost o persoană mult prea dragă să te vândă. Niciodată nu ai avut curaj să mergi să le mulțumești părinților că nu te-au pedepsit atunci când nu le-ai respectat regulile, că nu te-a pedepsit drastic, ei te-au lăsat să guști fiecare bucățică de fericire, de tristețe, de amărăciune si de tot ce te putea face mai matur.
Ai știut vreodată să mulțumești profesorilor când au fost indulgenți cu tine, atunci când te-ai scuzat ca nu ți-ai învățat iar tu ai spus că ai avut de făcut ceva mult mai important.Ai știut să cântărești lucrurile să fii descurcăreț, sa fii fericit și totodată mulțumit.
Ai știu că mulțumirea e înainte de toate ?Tu cui i-ai mulțumit azi ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...