miercuri, 30 noiembrie 2011

De ce ne dorim întotdeauna ceea ce nu putem avea ?

Ne dorim să avem totul, să câştigăm cel mai mult, să fim buni pentru unii şi pentru alţii.
Ne dorim câteodată să câştigăm vorbele vecinului, să câştigăm laude, fapte, si gesturi cumsecade.Ne dorim să avem case cu mii şi mii de etaje, cu livinguri minunate, cu mulţi banii, ne dorim să avem moda de la magazin, să avem rafturile pline cu acele lucruri care nu ne-ar trebui.
Dragul meu nu poţi avea întotdeauna ceea ce îţi doreşti. Eşti pregătit pentru veşnicie în loc să umbli pe la uşile celorlalţi din oraş cumpărându-ţi sufletul, hainele şi tot ceea ce te face să umbli cu nasul pe sus. Ţi-ai fardat faţa, ţi-ai ascuns ochii în culorile cărbunelui şi te plimbi să prinzi din zbor şi cea mai mică pană ce se înaltă în sus. Te-ai gândit vreodată ce-ţi poate oferi un om? Eşti sigur că el îţi oferă tot cei mai bun, tot ceea ce se bazează pe ceva sincer, corect şi adevărat?
Ţi-ai asumat vreodată riscul de a te abţine să nu mai iei ceea ce prinzi de la ceilalţi? Ţi-ai găsit vreodată îngerii care te păzesc şi te îndeamnă să-ţi urmezi propria voinţă nu vorbele acre ale celor ce-ţi vor răul. Nu te lăsa judecat de ceea ce te urmăreşte, de ceea ce crezi că e o minciună. Nu mai judeca ambalajele, ele sunt făcute de formă, să dea culoare şi aspect. Avem dorinţe, promisiuni, ne legăm de ele, căutăm să le dăm valoare să le scriem pe fiecare în parte separat. Zi de zi luăm foaia şi le urmărim îndeplinirea. Căutăm să luăm stiloul în mâna foaia de pe birou şi să dăm drumul la scris, să ne construim propriul viitor, propria viaţă care din păcate ea nu se poate scrie pe o foaie, ea trebuie trăită în fiecare clipă, nu trebuie să-ţi cerşeşti fiecare secundă din viaţa ta să dictezi tot ceea ce s-ar putea întâmpla în acea secundă.Tu trebuie să ştii că un viitor bine trăi te poate duce în Paradis, dar trebuie să ştii că nu totdeauna ai acces la unele lucruri, nu tot timpul trebuie să ai şi ceea ce se afla în curtea vecinului, el poate este mai bogat ca tine. Nu fi trist, probabil că aşa a fost să fie.
Eu am început a fiu mulţumită cu ceea ce am eu, chiar dacă am puţin iar ceilalţi mai mult. Sunt mulţumită aşa. Sunt mulţumită chiar dacă nu am un iubit cum are altcineva, va veni odată şi vremea pentru mine. Eu sunt mulţumită chiar şi atunci când cineva este în pas cu moda iar eu nu. El îşi cheltuie banii pe modă, reviste, etc. Eu îmi cheltui banii pentru sufletul meu, pentru drumul către veşnicie, pentru întâlnirea cu Regele, pentru vorbele şi gândurile pe care le împărtăşesc cu cei care îmi sunt dragi. Tu cu ce te mulţumeşti?

Stăpâneşte-te dragul meu şi ţine minte:" Niciodată când îţi doreşti tot vei ajunge cu nimic."

4 comentarii:

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...